Samenaankoop

Verschillende malen per jaar kunnen onze leden genieten van de voordelen van een samenaankoop. Door de grote hoeveelheden bedingen we prijzen en aanbiedingen waar je als hobbyist niet van kan genieten .

 

Tuinzaden en plantaardappelen: In januari bieden wij bestellijsten aan voor groenten en bloemzaden. Ook plantaardappelen kan je bij ons verkrijgen.

Potgrond en turf: in februari en september bieden wij potgrond, potgrond met leem en turf aan. Deze potgrond wordt regelmatig gecontroleerd op samenstelling. Een groep vrijwilligers (de schepgroep) helpt bij het vullen van de zakken zodat wij een goede kwaliteit tegen een lage prijs kunnen leveren.

Quickcellen en stekken: begin maart kan je jonge éénjarigen uit zaad of stek bekomen om zelf verder op te kweken. Iets wat je als liefhebber anders nauwelijks kan bekomen.

Eénjarigen: rond half mei worden de zomerbloeiers geleverd, klaar om in bloembakken en perkjes uitgeplant te worden.

Groenteplantjes: in dezelfde periode kunnen de moestuineigenaars verschillende soorten kool-, selder-, tomaten- en paprikaplantjes aankopen. Ook de courgette, komkommer e.d. staan op onze lijsten.

Meststoffen: net na de winter kan je de keuze maken uit een ruim assortiment aan meststoffen, zowel chemische als organische. (zie hiervoor onze uitleg meststoffen).

Stookolie: twee maal per jaar, in januari en in juni, kan men inschrijven voor de aankoop van huisbrandolie. Door het groot aantal steeds weer een financiële meevaller voor onze leden!

Witloofwortelen: in oktober worden de witloofwortelen aangekocht, die je in de garage of kelder kunt inpoten en kun je genieten van de lekkere zelfgekweekte witloof.

 

Voor de exacte samenstelling van onze lijsten verwijzen wij graag naar de maandelijkse publicaties van Tuinhier  Koersel.

Ⓒ 2024 Tuinhierkoersel
Design by :  Web-Grafic